milen-gaar-in-i-instalco.jpg

Milen går in i Instalco

Milen Ventilation går in i Instalco. Därmed får Milen nya möjligheter att utvecklas och Instalco expanderar inom affärsområde Norr och blir större inom ventilationsområdet.

-Vi ser fram mot att utveckla vår verksamhet med de affärsmöjligheter som skapas vid ett inträde i Instalco. Vi är övertygade om att vi kan bidra med vår kompetens till Instalco och även dra nytta av Instalcos nätverk och kunnande, säger Niklas Ulin, vd på Milen.

Milen grundades 2014 och är specialiserade på ventilations- och klimatlösningar lösningar för ny- och ombyggnationer av fastigheter. Bolaget har 17 anställda och omsättningen uppgår till nära 70 miljoner.

Milen erbjuder sina kunder helhetslösningar och följer installationsprocessens samtliga steg, från rådgivning och projektering till driftoptimering och service. Kunderna utgörs främst av byggföretag och fastighetsägare. Milen har god erfarenhet av att jobba i samverkansprojekt för att skapa mervärde, och kan tillse att även kyla, värme och styrning till ventilationen installeras och driftsätts.

-I Milen finns lång erfarenhet inom branschen även om själva företaget är ungt. Med det här förvärvet utökar vi vårt geografiska upptagningsområde avsevärt och Milen som ett välskött bolag blir ett mycket bra komplement till våra övriga bolag i området, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig Instalco Norr.